6 simple måder på at få sundere madvaner

Sunde madvaner bidrager til bedre mental sundhed, bedre humør og overskud og ikke mindst, vægttab. Mange giver op på forhånd, i frygt for, at det vil være for svært, at lave store og drastiske ændringer i deres hverdag… Men så svært behøver det slet ikke være. Her er 6 simple måder, at få sundere madvaner – som dine børn ikke engang vil lægge mærke til.

 1. Sunde erstatninger for pasta og ris
  Udskift de hvide, polerede ris med blomkålsris, og udskift pastaen med revet squash eller gulerødder!

 2. Server din mad på mindre tallerkner
  Vi har fået et forskruet syn på, hvad et ”normalt” måltid er, og hvor stor en ”normal” portion er. Ved at spise maden på mindre tallerkner, snyder vi hjernen til at tro, at vi har spist mere end vi har. Det virker – selvom du selv har valgt tallerknerne 

 3. Ingen snacks
  Okay, det kan lyde drastisk, at pludselig skulle leve uden at snacke engang i mellem. Lad os i stedet erstatte slikskålen, kiksene og myslibarerne med en frugtskål og grøntsager. Vi spiser det, som er inde for rækkevidde. Lad det sunde valg, være det nemme valg.

 4. Tag den fedtfattige version – altid
  Sunde madvaner starter i supermarkedet. Køb skummetmælk fremfor minimælk, og køb 4% creme fraichen i stedet for 9%’eren. Det gælder også kødet. Vælg kødet med mindst fedtprocent. Måske endda erstat oksekødet med kalkun- eller kyllingekødet.

 5. Vær forudseende
  Forbered dig på, at du bliver sulten i løbet af dagen, og du skal modstå diverse fristelser. Sørg for at have enten gulerødder, friskt frugt eller groft knækbrød med dig, eller liggende på arbejdsbordet. Som sagt, lad det sunde valg, være det nemme valg.

 6. Integrer flere grøntsager i dagligdagen
  Det er faktisk ret nemt, at få flere grøntsager i kosten – og dine børn behøver ikke engang lægge mærke til det. Fyld eksempelvis godt med selleri og revet gulerødder i kødsovsen – det smager bedre end du tror.

Her er to opskrifter, en lækker lasagne, og en velsmagende vaffel, som med en smule modificering, er blevet langt sundere, https://www.bodystyling.dk/sund-fedtfattig-lasagne-med-groentsager/ og https://www.bodystyling.dk/glutenfri-spinatvafler-med-chilli/. Følg desuden med i mine blogindlæg for flere sunde og lækre opskrifter!

Er du interesseret i, at lære mere om hvordan du kan få en nemmere, sundere og mindre stresset hverdag, så kontakt mig! Udfyld formularen på forsiden, og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt.

Relaterede indlæg