sådan vælger du en personlig træner

Sådan vælger du en personlig træner

Hvad er en personlig træner?

En personlig træner kan hjælpe dig med at nå dine mål når du vil tabe dig og/eller bygge muskler. Træneren vil hjælpe dig med med alt fra coaching, kostplaner til instruering i udførelse af træningsprogrammer.

Går du også med tanken om at komme i form, smide de ekstra kilo eller få tonet kroppen?

Du har måske overvejet personlig træning, men er det pengene værd? Og hvem skal du vælge?

Jeg vil her komme ind på flg:

  • Hvorfor du skal have en personlig træner
  • Hvordan du vælger den personlige træner, der passer til dig
  • Hvad er prisen på en personlig træning

Hvorfor skal jeg vælge at bruge en personlig træner?

Kender du det med at du er top motiveret til dit vægttab på dag 1 og skynder dig at melde dig til en form for træning,!

På dag 2 kommer du igen afsted og husker at spise sundt, på dag 3 hopper du så på vægten og konstaterer at du ikke kan se nogen forandring- nu er det måske at du har oplevet at motivationen kan falde lidt.

Det er måske et lidt karikeret eksempel, men tit og ofte oplever de fleste der vil se en forandring at den ikke kommer i samme hast som vi ønsker den. Det er ofte her at motivationen falder og at undskyldningerne for at afvige fra målet begynder at stå i kø.

Det er her, at du kan få glæde af en personlig træner. En personlig træner kan hjælpe dig til at nå dine mål. Der hvor du virkelig vil opleve en forskel er du ved at starte et forløb hos en træner engagerer og forpligter dig. Din træner er med dig hele vejen, med erfaringen, støtte, motivation og læring, de elementer som teorien har vist er forudsætningen for at opnå vedvarende resultater.

Du står, med andre ord, ikke alene med at holde motivationen og intensiteten. Du er heller ikke blot en i mængden på hold- Det er dig og din krop der er i fokus. Det er af samme årsag at de fleste sportsudøvere en træner. Ud over at få det optimale ud af din træningstid, får du også coaching og støtte med hensyn til kost og livsstil. Du vil få hjælp til at modstå fristelser og udfordringer du møder i hverdagen.

Partnerskab med dine mål i centrum

Et forløb med en personlig træner kan du se som et partnerskab omkring dine mål. Partnerskabet er fortroligt, fordomsfrit og respektfuld. Du vil få personlig sparring på de udfordringer du måtte have som har indlydelse på dit mål, men ikke nødvendigvis direkte relaterer sig til udførelsen af din træning og kost.

Hvordan vælger du den rette træner?

Typisk har personlige trænere forskellige specialer. Nogle er uddannede coach, andre diætister, eller noget helt tredje. en god start er kort at reflektere over hvor du tænker dine udfordringer ligger og så dernæst matche med et par trænere. Eksempelvis kan det være at du trøste spiser og gerne vil have kost og empati kombineret, her kan det være en fordel at se efter om du kan finde en coach uddannet træner der har fokus på dette felt.

Personlig kemi er nr 1

Når du har identificeret specialer og udvalgt 1-3 trænere vil jeg helt klart anbefale at tage personligt kontakt. Kemien mellem træner og klient er det krydderi der giver de sidste 20% på toppen. I behøver ikke være bedste venner, men du skal helt klart føle tillid til din træner. De fleste trænere tilbyder en uforpligtende samtale, tag i mod den og gå i dialog med træneren.

Værd at kigge efter når du vælge træner.

Et par gode (og måske indlysende, sorry) tricks til at vælge træner:

  • Skriv til træneren om han/hun vil ringe dig op og hold så øje med hvor hurtig træneren er til at vende retur på din henvendelse. Hvis der går flere dage, så over vej om det passer med dit tempo. Hvis ikke der kan følges hurtigt op på en potentiel kunde, hvor lang tid tager det så når først man er i et forløb?
  • Føler du at du kan stille/komme igennem med dine spørgsmål overfor den personlige træner? Det er vigtigt at du føler dig tryg nok til at være dig selv, ellers kan det godt blive svært at nå dine resultater.
  • Tag en tur på google, trustpilot, facebook eller lign. Hvis der dårlige anmeldelser på træneren vil jeg anbefale du spørger ind il de elementer du er usikker på.

Husk, trænere er forskellige og har hver sin tilgang til sin personlige træning. Så spørg endelig hvis der er noget du er i tvivl om og vælgså  den træner, som passer bedst til dit temperament, og som du føler du kan blive motiveret af.

Hvad koster personlig træning?

Overordnet kan man sige at det afhænger af om du ønsker at mødes til en 1-1 session eller at det kan forgå online/pr telefon. Eller måske en kombination. Personlig træning i et motions center starter typisk fra kr 500 og opefter pr time. Hvor en pakke eller online forløb kan fåes fra omkring kr 900 og opefter pr forløb. Typisk vil et hold, pakke eller forløb gøre det billigere for dig da træneren så kan minimere spildtid. Det er et godt alternativ til den dyrere 1-til-1 løsning.

Konklusion

Der bliver solgt flere millioner slankebøger, selvhjælpsbøger og lign hvert år. Hvor mange af os har ikke købt en eller flere af disse og tænkt- nu skal det være, for så at falde tilbage i samme gamle vaner. Spar dig tiden, en personlig træner får dig hele vejen. Så kan det godt være det indledningsvis lyder til at bliver dyrere end en selvhjælpsbog, men set over en livstid og helbred tjener din indsats sig hjem mange gange.

Du kan læse mere om hvorfor Anja valgte en personlig træner her

Relaterede indlæg