3 gode grunde til at spise mere grønkål

Det er grønkåls sæson, så det er bare med at spise løs af den grønne superfood, som er rig på antioxidanter.
Denne basiske mørkegrønne kål smager fantastisk i juicer og salater.

Her er opskriften på en af dem:

  • En pose grønkål
  • 1 granatæble
  • 1 avocado
  • 1 dl. ananas kirsebær
  • 1 dl valnødder
  • 2 spsk flydende honning

Rist valnødderne i honning på panden indtil honningen bliver gyldenbrun tilsæt lidt vand og afkøl nødderne

Dressing:

  • Granatæble balsamico
  • Saften fra en citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk flydende honning
  • Salt og peber

 

  • Grønkål indeholder en stor mængde A-vitamin, som nedbrydes til betacaroten i kroppen. Med andre ord kan du få omkring 85% af den daglige anbefalede mængde A-vitamin i en portion grønkål. Dette vitamin er supervigtigt for huden, synet, immunforsvaret

 

  •  En almindelig dansk kost har et højt syreindhold, og sygdom trives i et surt miljø. Hvis vi spiser flere bladgrøntsager, som er basiske og sprængfyldt med magnesium, vil vores krop blive stærkere og vores evne til at bekæmpe sygdom blive væsentligt bedre

 

  •  Vegetarer og veganere kan også nyde godt af grønkål, som er det man kalder en ‘superfood’, for den indeholder alle de essentielle aminosyrer også kaldet protein.