Det er grønkåls sæson, så det er bare med at spise løs af den grønne superfood, som er rig på antioxidanter.
Denne basiske mørkegrønne kål smager fantastisk i juicer og salater.
Her er opskriften på en af dem:
- En pose grønkål
- 1 granatæble
- 1 avocado
- 1 dl. ananas kirsebær
- 1 dl valnødder
- 2 spsk flydende honning
Rist valnødderne i honning på panden indtil honningen bliver gyldenbrun tilsæt lidt vand og afkøl nødderne
Dressing:
- Granatæble balsamico
- Saften fra en citron
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk flydende honning
- Salt og peber
- Grønkål indeholder en stor mængde A-vitamin, som nedbrydes til betacaroten i kroppen. Med andre ord kan du få omkring 85% af den daglige anbefalede mængde A-vitamin i en portion grønkål. Dette vitamin er supervigtigt for huden, synet, immunforsvaret
- En almindelig dansk kost har et højt syreindhold, og sygdom trives i et surt miljø. Hvis vi spiser flere bladgrøntsager, som er basiske og sprængfyldt med magnesium, vil vores krop blive stærkere og vores evne til at bekæmpe sygdom blive væsentligt bedre
- Vegetarer og veganere kan også nyde godt af grønkål, som er det man kalder en ‘superfood’, for den indeholder alle de essentielle aminosyrer også kaldet protein.