3 gode grunde til at du skal spise mere frugt!

Jeg er lige kommet hjem fra Bali hvor morgenmads buffeten bugnede af frisk frugt i de flotteste farver. Jeg har smæsket mig i papaya, dragefrugt, vandmelon og ananas hver morgen, sammen med yoghurt og nødder. Det var forbavsende hvor mæt jeg blev. så tænke jeg at jeg ville komme med 3 gode grunde til at du skal spise mere frugt.

Så er der sikkert nogle der siger! jamen frugt feder da og indeholder frugtsukker  ?

Det handler nemlig ikke om hvor meget frugtsukker eller kulhydrat du spiser, men hvor mange kalorier du indtager om dagen. Og da frugt indeholder meget få kalorier pr. 100 gr. og fylder meget i maven pga. det høje vandindhold, som øger mæthedsfornemmelsen. Desuden indeholder frugt en masse vitaminer og mineraler.

Vandmelon, som smagte fantastisk på Bali indeholder kun 30 kcal pr. 100 gr. Desværre er det ikke vandmelons tid endnu i Danmark, men heldigvis har vi lækre ananas hele året rundt

  1. Frugt er kaloriefattigt: Ja du hørte rigtigt! Frugt er en af de madvarer der indeholder allermindst kalorier. F.eks indeholder 100 gr. ananas, mango, æble, eller vindruer omkring 50 kcal.
  2. Frugt er mættende: Frugt indeholder fibre og har et højt mæthedsindex hvilket betyder at frugt mætter mere pr. kalorie end f.eks. sodavand som indeholder 40 kcal. pr. 100 ml.
  3. Frugt kan modvirke at du ikke overspiser: Det er nemt at falde i og spise chokolade eller slik hvis man har lyst til noget sødt. Prøv i stedet at spise et stykke frugt sammen med 5 mandler, så får du både dækket dit behov for noget sødt du føler dig mæt i længere tid pga. mandlerne, som indeholder sundt fedt.
3 gode grunde til at spise mere frugt

Relaterede indlæg